Verschil Personal Trainer en een Vitaliteitscoach

Om te beginnen moet je als vitaliteitscoach een opleiding hebben gedaan tot.. je raadt het al: vitaliteitscoach. Dit is dan ook een beschermde beroepsgroep.
Verschil Personal Trainer en een Vitaliteitscoach

Op deze pagina

Verschil Personal Trainer en Vitaliteitscoach

Vitaliteit omvat alle facetten van een gezond en energiek leven, denk hierbij aan: de juiste voeding 🥑, functioneel bewegen 🤸‍♂️ maar ook aan het mentale en emotioneel welzijn 🧠.

Een voedingscoach laat je op een verantwoorde manier met voeding om gaan. Wij laten zien hoe je op een duurzame manier je gewicht kan reguleren zonder het plezier in eten te verliezen. 🥑

Een bewegingscoach werkt vanuit een modulaire opbouw die begint bij het fundament: ademhaling, stabiliteit, mobiliteit, houding en het juiste beweegpatroon. Velen klachten en blessures beginnen namelijk door ingeslepen gewoontes in deze fundamentele gebieden. Samen gaan we aan de slag om het lichaam in balans te brengen. 🤸‍♂️

Een leefstijlcoach werkt vooral aan een gezonde mentale levensstijl. Daarbij ondersteunen wij met inzicht krijgen in je krachten maar ook je valkuilen. Het is belangrijk om in kaart te brengen waar je op dit moment staat, waar je naar toe zou willen en hoe je dit ook op een duurzame manier kan behalen. 🧠

Wij bieden alle drie deze facetten aan afhankelijk van jouw wensen en behoefte, met als uitgangspunt dat de synergie tussen deze onderdelen de weg naar een vitaal leven is.

Samengevat geen focus op korte termijn winsten maar een blijvende verandering van binnenuit.

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

Vitaliteit

Wat doet een lifestylecoach?

Lifestyle is een breed begrip waar door de meeste mensen steeds meer waarde aan gehecht wordt. De lifestyle, oftewel levensstijl, is de manier van leven van een individu of groep. Deze manier van leven is voor iedereen anders en wordt op diverse gebieden geuit. Zoals je je misschien kunt voorstellen, kun je levensstijl ook van invloed zijn op je kwaliteit van leven en de mate waarin je vitaliteit ervaart. Het is dan ook niet gek dat we steeds met een kritischere blik naar onze manier van leven kijken en ‘lifestyle’ een bekender en belangrijker begrip is geworden. Er zijn altijd een aantal verbeterpunten op dit gebied waar je mee aan de slag kunt gaan, alleen of in samenwerking met een lifestyle coach. Je hoeft het echter niet allemaal alleen te doen. Maar wat is een lifestylecoach? En wat doet een lifestylecoach?

vitaliteitscoach
Vitaliteit

Wat is een vitaliteitscoach?

Vitaliteit is een belangrijk begrip in ons leven. Een bepaalde mate hiervan is noodzakelijk om zinvol en gelukkig te kunnen leven. Maar vitaal leven, oftewel vol energie en optimisme leven, is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Verschillende factoren zoals stress en ziektes kunnen de mate van vitaliteit beïnvloeden en verminderen. Om het leven optimaal te kunnen leven, is het dan ook fijn dat jouw levenskracht zich zo snel mogelijk weer herstelt. Het vergt misschien wat energie, maar het boosten van jouw levenskracht is niet onmogelijk. Het leven is een krentenbol, met af en toen een hard stukje. Maar wees niet bang, want je hoeft dit niet alleen te doen. Je kunt allerlei hulptroepen inschakelen om jouw vitaliteit weer terug te vinden, denk bijvoorbeeld aan een vriendin, familie of een vitaliteitscoach. Maar wat is een vitaliteitscoach eigenlijk? En wat doet een vitaliteitscoach precies?

vitaliteit
Vitaliteit

Wat is vitaliteit en hoe kun jij Vitaal leven?

Vitaliteit, een begrip dat op vele manieren opgevat kan worden en voor iedereen een andere betekenis heeft. Gezond zijn, oftewel vitaal zijn, staat centraal in ons leven. Toch varieert onze vitaliteit gedurende de jaren en missen we soms een bepaalde mate van vitaliteit. Maar wat is vitaliteit nu eigenlijk? Wat betekent vitaliteit? En door welke factoren wordt vitaliteit beïnvloed?