Thaise Gele Curry

Vandaag een pittig en smaakvolle gele curry op het menu.
Thaise Gele Curry

Op deze pagina

Thaise Gele Curry

Heb je zin in een pittig en smaakvol gerecht? Dan is dit een goede en gezonde keuze boordevol groentes.

Ingrediënten (1 persoon)

• 1 el kokosolie
• 1 ui, gesneden
• 2 teentjes knoflook
• 1 zakje conimex gele curry
• 100 gr kipfilet
• 50 gr peulen
• 50 ml kokosmelk
• 50 gr mais
• 80 gr pandan rijst
• 2 tl sambal badjak
• 1 rode puntpaprika 

Bereidingswijze

1⃣ Snijd de ui en paprika in kleine ringen en de kipfilet in blokjes.

2⃣ Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Wij hebben dit met een rijstkoker gedaan, dit is lekker makkelijk vaak zit er een extra bakje bij zodat je groentes daarboven makkelijk kunt gaar stomen. Dit hebben wij gedaan met de peulen.

3️⃣ Fruit ondertussen het uitje aan en voeg vervolgens de paprika, knoflook en mais toe.

4️⃣ Bak daarna de kipfilet in een andere pan mooi goudbruin.

5️⃣ Mix vervolgens de groenten en de kipfilet in een pan samen en voeg de kokosmelk en currypasta toe.

6️⃣ Voeg nu de sambal toe voor extra smaak en eet smakelijk!

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

Bewegen

Fitness app

Nu de smartphones in ons dagelijks leven ingeburgerd zijn, ontwikkelen de zogenoemde apps zich ook razendsnel. De ontwikkeling van deze apps zijn niet alleen bedoeld voor tijdverdrijf, maar kunnen door hun toepassingen ook degelijk het leven een stukje makkelijker maken.

Vitaliteit

Wat doet een lifestylecoach?

Lifestyle is een breed begrip waar door de meeste mensen steeds meer waarde aan gehecht wordt. De lifestyle, oftewel levensstijl, is de manier van leven van een individu of groep. Deze manier van leven is voor iedereen anders en wordt op diverse gebieden geuit. Zoals je je misschien kunt voorstellen, kun je levensstijl ook van invloed zijn op je kwaliteit van leven en de mate waarin je vitaliteit ervaart. Het is dan ook niet gek dat we steeds met een kritischere blik naar onze manier van leven kijken en ‘lifestyle’ een bekender en belangrijker begrip is geworden. Er zijn altijd een aantal verbeterpunten op dit gebied waar je mee aan de slag kunt gaan, alleen of in samenwerking met een lifestyle coach. Je hoeft het echter niet allemaal alleen te doen. Maar wat is een lifestylecoach? En wat doet een lifestylecoach?

vitaliteitscoach
Vitaliteit

Wat is een vitaliteitscoach?

Vitaliteit is een belangrijk begrip in ons leven. Een bepaalde mate hiervan is noodzakelijk om zinvol en gelukkig te kunnen leven. Maar vitaal leven, oftewel vol energie en optimisme leven, is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Verschillende factoren zoals stress en ziektes kunnen de mate van vitaliteit beïnvloeden en verminderen. Om het leven optimaal te kunnen leven, is het dan ook fijn dat jouw levenskracht zich zo snel mogelijk weer herstelt. Het vergt misschien wat energie, maar het boosten van jouw levenskracht is niet onmogelijk. Het leven is een krentenbol, met af en toen een hard stukje. Maar wees niet bang, want je hoeft dit niet alleen te doen. Je kunt allerlei hulptroepen inschakelen om jouw vitaliteit weer terug te vinden, denk bijvoorbeeld aan een vriendin, familie of een vitaliteitscoach. Maar wat is een vitaliteitscoach eigenlijk? En wat doet een vitaliteitscoach precies?