Luchtzuiverheid Verbeteren

Vorige keer hebben we het gehad over de Luchtvochtigheid in huis en op kantoor, nu gaan we in op de luchtzuiverheid.
Luchtzuiverheid Verbeteren

Op deze pagina

Luchtzuiverheid

We vertelde in de vorige blog dat planten in huis bruikbaar kunnen zijn bij het regelen van de luchtvochtigheid. Planten voegen echter nog veel meer toe aan het huishouden of kantoor. Zo worden planten in verband gebracht met de verlaging van stress en een verbeterde luchtzuiverheid. Dat laatste punt gaan we nu verder belichten.

De Gouden Planten Combinatie

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de luchtzuiverheid binnen vier muren en welke plantencombinatie hier het best verbetering in brengen. Als je daarover een TED talk wilt kijken (4min) dan kan dat hier. De volgende planten combinatie zou goed kunnen bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit:

  • Goud Palm: CO2 —> O2 overdag, 4 planten per persoon (zet deze plant om de 3-4 maanden even buiten).
  • Vrouwentongen: CO2 —> O2 ‘s nachts, 6-8 planten per persoon.
  • Draken Klimop: verwijdert verschillende soorten chemicaliën.

Er is goed over nagedacht welke planten CO2 naar zuurstof converteren en op welk moment ze dit doen. De Goud Palm en Vrouwentong spelen hier een centrale rol in. Daarnaast zorgt de Draken Klimop dat er schadelijke chemicaliën uit de lucht worden gehaald. Maar hoe komen deze chemicaliën eigenlijk in de lucht?

Ontgassing

Ken je het, je laat een product thuisbezorgen, je opent de doos en het product ruikt nog helemaal “nieuw”. Dit wordt soms ervaren als een lekkere geur maar helaas bestaat deze geur onder andere uit chemische stoffen die in het ontgassing proces van de eerste maanden zich losmaken van het product. In het Engels wordt dit proces ‘off-gassing’ genoemd’.

Als je deze geur wel eens hebt geroken dan is er natuurlijk niets aan de hand. Langdurige blootstelling kan echter wél gevolgen hebben. Het ontgassing proces komt voor bij de aanschaf van nieuwe meubels en een nieuw tapijt. Maar gebeurt ook wanneer het huis opnieuw wordt geverfd.

Je kan dit vermijden door tweedehands spullen te kopen, door je nieuwe items de eerste maand in een garage zetten of door producten te kopen met certificaten die aangeven dat ze niet tot nauwelijks ontgassen.

Conclusie

Tot slot is luchtcirculatie binnenshuis of op het kantoor van noodzakelijk belang. Vergelijkbaar met stilstaand water is stilstaande lucht niet bevorderend voor de zuiverheid. Zorg er daarom voor dat je regelmatig ramen tegen elkaar openzet of gewoonweg een fan aanzet om de circulatie een handje te helpen.

Stel jezelf eens voor dat er een ruimte zou zijn waar je een goede luchtcirculatie hebt, genoeg planten om zuurstof te produceren en geen ongewenste chemicaliën in de lucht. Dat zou mooi zijn toch? Gelukkig bestaat er zo’n ruimte en dat is de volle natuur bij jou in de buurt. Het is heerlijk weer dit weekend, geen excuus om niet even te genieten van de schone en frisse lucht bij jou in de buurt!

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

Vitaliteit

Wat doet een lifestylecoach?

Lifestyle is een breed begrip waar door de meeste mensen steeds meer waarde aan gehecht wordt. De lifestyle, oftewel levensstijl, is de manier van leven van een individu of groep. Deze manier van leven is voor iedereen anders en wordt op diverse gebieden geuit. Zoals je je misschien kunt voorstellen, kun je levensstijl ook van invloed zijn op je kwaliteit van leven en de mate waarin je vitaliteit ervaart. Het is dan ook niet gek dat we steeds met een kritischere blik naar onze manier van leven kijken en ‘lifestyle’ een bekender en belangrijker begrip is geworden. Er zijn altijd een aantal verbeterpunten op dit gebied waar je mee aan de slag kunt gaan, alleen of in samenwerking met een lifestyle coach. Je hoeft het echter niet allemaal alleen te doen. Maar wat is een lifestylecoach? En wat doet een lifestylecoach?

vitaliteitscoach
Vitaliteit

Wat is een vitaliteitscoach?

Vitaliteit is een belangrijk begrip in ons leven. Een bepaalde mate hiervan is noodzakelijk om zinvol en gelukkig te kunnen leven. Maar vitaal leven, oftewel vol energie en optimisme leven, is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Verschillende factoren zoals stress en ziektes kunnen de mate van vitaliteit beïnvloeden en verminderen. Om het leven optimaal te kunnen leven, is het dan ook fijn dat jouw levenskracht zich zo snel mogelijk weer herstelt. Het vergt misschien wat energie, maar het boosten van jouw levenskracht is niet onmogelijk. Het leven is een krentenbol, met af en toen een hard stukje. Maar wees niet bang, want je hoeft dit niet alleen te doen. Je kunt allerlei hulptroepen inschakelen om jouw vitaliteit weer terug te vinden, denk bijvoorbeeld aan een vriendin, familie of een vitaliteitscoach. Maar wat is een vitaliteitscoach eigenlijk? En wat doet een vitaliteitscoach precies?

vitaliteit
Vitaliteit

Wat is vitaliteit en hoe kun jij Vitaal leven?

Vitaliteit, een begrip dat op vele manieren opgevat kan worden en voor iedereen een andere betekenis heeft. Gezond zijn, oftewel vitaal zijn, staat centraal in ons leven. Toch varieert onze vitaliteit gedurende de jaren en missen we soms een bepaalde mate van vitaliteit. Maar wat is vitaliteit nu eigenlijk? Wat betekent vitaliteit? En door welke factoren wordt vitaliteit beïnvloed?