Het verhaal van de boer

Het verhaal van de boer

Op deze pagina

Het verhaal van de boer

Er was eens een Nederlandse boer wiens koe wegliep. Die avond kwamen al zijn buren langs om hun medelijden te tonen. Ze zeiden: “Het spijt ons te horen dat je koe is weggelopen, dit is erg ongelukkig. De boer zei:” Misschien. ”

De volgende dag kwam de koe terug met zeven andere wilde grazers. Die avond kwam iedereen weer langs en zei:” Oh, wat fijn! Wat een geweldige ommekeer van gebeurtenis. Je hebt nu acht koeien! De boer zei opnieuw:” Misschien. ”

De volgende dag probeerde zijn zoon een van de wilde koeien te melken en tijdens het melken werd hij hard door een koe getrapt en brak hierbij zijn been. De buren kwamen langs en zeiden tegen de boer: “Oh hemel, wat zielig nou voor uw zoon” en de boer antwoordde: “Misschien.”

De volgende dag kwamen er mensen van defensie langs om dienstplichtigen te rekruteren. Het leger keurde zijn zoon af omdat hij een gebroken been had. Weer kwamen alle buren langs en zeiden: “Is dat niet geweldig!” De boer antwoorde met…. “Misschien.”

Moraal van het verhaal

Het hele proces van de natuur is een geïntegreerd proces van immense complexiteit. Het is echt onmogelijk om te zeggen of iets dat in dit proces gebeurt, goed of slecht is omdat je nooit weet wat het gevolg is van het ongeluk of het geluk dat je overkomt.

Zit daarom niet teveel in over de dingen die buiten je invloedssfeer liggen en focus je meer op de dingen die je wel kunt beïnvloeden.

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

Bewegen

Fitness app

Nu de smartphones in ons dagelijks leven ingeburgerd zijn, ontwikkelen de zogenoemde apps zich ook razendsnel. De ontwikkeling van deze apps zijn niet alleen bedoeld voor tijdverdrijf, maar kunnen door hun toepassingen ook degelijk het leven een stukje makkelijker maken.

Vitaliteit

Wat doet een lifestylecoach?

Lifestyle is een breed begrip waar door de meeste mensen steeds meer waarde aan gehecht wordt. De lifestyle, oftewel levensstijl, is de manier van leven van een individu of groep. Deze manier van leven is voor iedereen anders en wordt op diverse gebieden geuit. Zoals je je misschien kunt voorstellen, kun je levensstijl ook van invloed zijn op je kwaliteit van leven en de mate waarin je vitaliteit ervaart. Het is dan ook niet gek dat we steeds met een kritischere blik naar onze manier van leven kijken en ‘lifestyle’ een bekender en belangrijker begrip is geworden. Er zijn altijd een aantal verbeterpunten op dit gebied waar je mee aan de slag kunt gaan, alleen of in samenwerking met een lifestyle coach. Je hoeft het echter niet allemaal alleen te doen. Maar wat is een lifestylecoach? En wat doet een lifestylecoach?

vitaliteitscoach
Vitaliteit

Wat is een vitaliteitscoach?

Vitaliteit is een belangrijk begrip in ons leven. Een bepaalde mate hiervan is noodzakelijk om zinvol en gelukkig te kunnen leven. Maar vitaal leven, oftewel vol energie en optimisme leven, is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Verschillende factoren zoals stress en ziektes kunnen de mate van vitaliteit beïnvloeden en verminderen. Om het leven optimaal te kunnen leven, is het dan ook fijn dat jouw levenskracht zich zo snel mogelijk weer herstelt. Het vergt misschien wat energie, maar het boosten van jouw levenskracht is niet onmogelijk. Het leven is een krentenbol, met af en toen een hard stukje. Maar wees niet bang, want je hoeft dit niet alleen te doen. Je kunt allerlei hulptroepen inschakelen om jouw vitaliteit weer terug te vinden, denk bijvoorbeeld aan een vriendin, familie of een vitaliteitscoach. Maar wat is een vitaliteitscoach eigenlijk? En wat doet een vitaliteitscoach precies?