Fitness app

Nu de smartphones in ons dagelijks leven ingeburgerd zijn, ontwikkelen de zogenoemde apps zich ook razendsnel. De ontwikkeling van deze apps zijn niet alleen bedoeld voor tijdverdrijf, maar kunnen door hun toepassingen ook degelijk het leven een stukje makkelijker maken.

Op deze pagina

Een tegenwoordig veel gebruikte app is de fitness app, gezondheid staat immers erg centraal in de huidige maatschappij. Een fitness app kan je helpen om jouw prestaties en resultaten in kaart te brengen. Helaas bieden de meeste apps die verkrijgbaar zijn weinig tot geen instructies voor een correcte uitvoering van een beweging waardoor de kans op blessures wordt vergroot. Daarnaast ontbreekt het ook vaak aan begeleiding waardoor de gebruiker eigenlijk ook niet weet waar hij mee bezig is.

Echter is er nu eindelijk een app beschikbaar die veel meer biedt, namelijk: de vitaliteitsapp.

De vitaliteitsapp 

Onze app is ontwikkeld om samen of alleen je vitaliteit te verbeteren. Veel mensen ervaren namelijk maar een bepaalde mate van vitaliteit, terwijl ze wel veel waarden hechten aan een vitaal leven. Kort gezegd is vitaliteit te omschrijven als levenskracht, de kracht die je hebt om het leven te leven. Hiermee wordt niet alleen de fysieke kracht bedoeld, maar ook emotionele, mentale en spirituele kracht.

De vitaliteitsapp richt zich vooral op de fysieke verbetering van de levenskracht. De app is een makkelijk en effectieve online ondersteuning voor iemand met een gezonde ambitie. De app is zowel geschikt voor mensen die al aan een vorm van training doen en hierbij graag ondersteuning willen als voor mensen die klaar zijn hun levensstijl aan te passen maar niet goed weten hoe ze moeten beginnen. Met deze ondersteuning kun je je fysieke gezondheid weer op peil brengen en houden. Dit zijn enkele functies van de app:

1. Persoonlijke coach

De app biedt persoonlijke coaching aan, waardoor je samen en onder leiding van een professional aan de slag kunt met je persoonlijke doelen. We hoeven het immers niet allemaal alleen te doen, soms is het gewoon te lastig om zelf doelen te stellen en te achterhalen hoe je deze het beste kunt bereiken. Een persoonlijke coach helpt je hierbij en motiveert je, zodat je het beste uit jezelf kan halen.

Wanneer je ervoor kiest om samen met een coach met jouw doelen aan de slag te gaan, staat de app gegarandeerd voor begeleiding op maat. Iedereen is immers anders en heeft een andere vorm van coaching nodig. Door diverse video’s te maken met testen en deze op te sturen naar jouw persoonlijke coach, maakt de coach een passend trainingsschema op basis van jouw wensen en lichamelijke mogelijkheden.

2. Leerzame video’s

Door middel van de app heb je onbeperkte toegang tot leerzame video’s over bewegen en trainen. Hierdoor kun je naast de trainingen zelfstandig aan de slag zonder begeleiding van een coach of professional. Ideaal om thuis en tussen de bedrijven door aan je vitaliteit te werken. De video’s geven je tips en tools voor een gezonde en verstandige manier van training. Bewegen moet immers een positieve invloed hebben op je fysieke gezondheid. Daarnaast sluiten de video’s naadloos aan op de trainingsschema’s en kan je gelijk aan de slag met het verbeteren van je gezondheid.

3. Voedingscoaching

Een goede fysieke gezondheid kan niet zonder een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Je lichaam heeft immers energie en voeding nodig om te kunnen functioneren. Wat de juiste voeding is voor iemand hangt af van verschillende factoren, zo ook van de mate en manier van bewegen. Bij een bepaalde vorm van training kan dan ook een bepaald voedingspatroon passen om verloren voedingsstoffen weer aan te vullen.. Via de app krijg je de juiste voedingsadviezen passend bij jouw trainingsschema. Zo weet je zeker dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft.

4. Uitdagende challenges 

In de vitaliteitsapp worden diverse uitdagende challenges aangereikt. Maandelijks en wekelijks kun je nieuwe leuke challenges in de app vinden waar je aan mee kunt doen. De challenges Kunnen variëren van een dagelijkse meditatie tot een sportieve uitdaging. Op deze leuke en interactieve manier haal je het beste uit jezelf en verleg je je grenzen. Uitdagingen zijn er immers om aan te gaan!

5. Stappenteller koppelen 

Veel mensen vinden het helpend om hun dagelijkse activiteit bij te houden door middel van een stappenteller. Het is een makkelijke manier om bijvoorbeeld de lengte van een wandeling bij te houden of inzicht te krijgen in het werkelijk aantal stappen dat je maakt per dag. De vitaliteitsapp maakt het mogelijk om je stappenteller van bijvoorbeeld je smartphone te koppelen aan de app en hiermee een competitie te starten tegen anderen. Wie zet de meeste stappen per dag? Wie lukt het om zijn of haar persoonlijke record te verbreken?


Conclusie

Deze fitness app geeft je dus genoeg handvatten om aan de slag te gaan met je Vitaliteit. Zelfstandig of samen, de app geeft je de ondersteuning die je nodig hebt. Door duidelijke en haalbare doelen te stellen, uitdagingen aan te gaan en een competitie te starten met anderen, wordt het werken aan je vitaliteit een stuk leuker en gemakkelijker. Allereerst kun je in de app werken aan fysieke gezondheid door de trainingsschema’s en e-learning te volgen. Wil je daarnaast ondersteuning krijgen op het gebied van voeding dan is dat ook mogelijk.

Dit is HET platform voor het verbeteren van je algehele vitaliteit.

Persoonlijke online coaching via onze app

Je kunt nu werken aan je gezondheid via de Vitality Control app!  Wij hebben de manier waarop wij coachen gefilmd en samen met vele andere hulpmiddelen kun je nu online je eigen leefstijl verbeteren. Je volgt online lessen en krijgt persoonlijke coaching. Tijdens de lessen leer je meer over hoe je goed kunt trainen, blessures kunt vermijden, maar ook hoe je kunt afvallen en een gezonde leefstijl kunt volhouden.

HOOR HET ALS EERSTE WANNEER DE APP LIVE GAAT

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

stress verminderen
Mindstate

Stress verminderen? Dit is wat je moet weten!

Stress, een bekend probleem onder velen. Bewust of onbewust krijgen we dagelijks te maken met stressvolle situaties. Denk aan de wekker die niet is afgegaan, de stapels werk die nog op je liggen te wachten of de deadline van dat belangrijke werkstuk. Hoewel een bepaalde mate van stress ook nodig is voor de beste resultaten, is te veel stress funest voor je gezondheid. Vooral het ervaren van chronische stress is erg slecht voor het lichaam. Uiteenlopende lichamelijke en mentale klachten zijn hiervan het gevolg. Artsen noemen een overdosis aan stress zelfs gevaarlijk en dat is niet voor niets, vele ziektes worden namelijk gecorreleerd aan stress. Belangrijk dus om de stress zo snel mogelijk te verminderen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat stressvolle situaties je niet in hun macht krijgen?

Informatie

Wat is gezonde voeding?

Gezond eten, iedereen heeft het erover, maar tegelijkertijd is het voor vele mensen een breed en ongrijpbaar begrip. Want wat moeten we nu wel en niet geloven in een wereld waarin we platgegooid worden met feiten en fabels over voeding en diëten? Hierdoor is het lastig om door de bomen het bos te zien en objectief te kunnen kijken naar gezonde voeding. De een zweert bij een voedingspatroon met veel eiwitten, terwijl de ander vol lof is over een veganistisch eetpatroon. Niet gek dus dat we onze voeding onder de loep nemen en beginnen te twijfelen aan de gezondheid daarvan. Wat past er nu wel en niet in een gezond voedingspatroon? Wat is gezond eten nu precies?

Vitaliteit

Een gezonde leefstijl

We horen deze woorden regelmatig: ‘We moeten gezonder gaan leven’. Net zoals vele andere uitspraken, is dit uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar moet je eigenlijk beginnen als je gezonder gaat leven? Moet je die ene lekkere chocoladereep gelijk de deur uitgooien? Of moet je jezelf nu vier dagen in de week naar de sportschool slepen? Natuurlijk zijn dit mogelijke manieren om je gezondheid te verbeteren, maar gezond eten en meer bewegen is geen garantie voor een langdurig gezond welzijn. Hier is namelijk een duurzame leefstijlverandering voor nodig.