Diep Ademhalen

Borst en buikademhaling zijn twee veel gebruikte termen om aan te duiden of iemands ademhaling hoog of laag zit. Mensen die mediteren zijn vast bekend met de buikademhaling. Door de ademhaling gevoelsmatig naar de buik te brengen zorg je ervoor dat je zo diep mogelijk inademt.
Diep Ademhalen

Op deze pagina

Buikademhaling

Dit is een goede techniek maar schijnt geen licht op de oorzaak van de hoge/borst ademhaling. Dit kan namelijk goed komen doordat je als mens veel spier spanning opbouwt door een éénzijdige houding of emotionele blokkades. De houding en spanning verkleint de ruimte voor je longen om zich uit te zetten met korte en hoge ademhaling als gevolg.

1 van de 4 plekken waar deze spanning zich manifesteert is het borstgebied. Mensen die veel handelingen VOOR hun verrichten op een dag hebben hier al snel last van, denk aan auto rijden 🚗 en computeren👩‍💻.

Wanneer dit het geval is dan is men gebaat bij het actief bezig gaan met openen van deze regio. Dit kan bijvoorbeeld door de bank te gebruiken als een opener, zoals Ramón hier voordoet.🛋

Conclusie

Voor mensen met veel spanning in deze regio kan het een oncomfortabele positie zijn, stretchen van verkorte spieren is namelijk pijnlijk, ga echter wat betreft pijn nooit hoger dan een 4 op een schaal van 1 tot 10.

Zorg dat je in deze positie 20 buikademhalingen doet. Probeer dit de komende week elke dag te doen en je zult duidelijk verschil merken in je welzijn doordat je meer zuurstof binnen krijgt. Succes!

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

Vitaliteit

Wat doet een lifestylecoach?

Lifestyle is een breed begrip waar door de meeste mensen steeds meer waarde aan gehecht wordt. De lifestyle, oftewel levensstijl, is de manier van leven van een individu of groep. Deze manier van leven is voor iedereen anders en wordt op diverse gebieden geuit. Zoals je je misschien kunt voorstellen, kun je levensstijl ook van invloed zijn op je kwaliteit van leven en de mate waarin je vitaliteit ervaart. Het is dan ook niet gek dat we steeds met een kritischere blik naar onze manier van leven kijken en ‘lifestyle’ een bekender en belangrijker begrip is geworden. Er zijn altijd een aantal verbeterpunten op dit gebied waar je mee aan de slag kunt gaan, alleen of in samenwerking met een lifestyle coach. Je hoeft het echter niet allemaal alleen te doen. Maar wat is een lifestylecoach? En wat doet een lifestylecoach?

vitaliteitscoach
Vitaliteit

Wat is een vitaliteitscoach?

Vitaliteit is een belangrijk begrip in ons leven. Een bepaalde mate hiervan is noodzakelijk om zinvol en gelukkig te kunnen leven. Maar vitaal leven, oftewel vol energie en optimisme leven, is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Verschillende factoren zoals stress en ziektes kunnen de mate van vitaliteit beïnvloeden en verminderen. Om het leven optimaal te kunnen leven, is het dan ook fijn dat jouw levenskracht zich zo snel mogelijk weer herstelt. Het vergt misschien wat energie, maar het boosten van jouw levenskracht is niet onmogelijk. Het leven is een krentenbol, met af en toen een hard stukje. Maar wees niet bang, want je hoeft dit niet alleen te doen. Je kunt allerlei hulptroepen inschakelen om jouw vitaliteit weer terug te vinden, denk bijvoorbeeld aan een vriendin, familie of een vitaliteitscoach. Maar wat is een vitaliteitscoach eigenlijk? En wat doet een vitaliteitscoach precies?

vitaliteit
Vitaliteit

Wat is vitaliteit en hoe kun jij Vitaal leven?

Vitaliteit, een begrip dat op vele manieren opgevat kan worden en voor iedereen een andere betekenis heeft. Gezond zijn, oftewel vitaal zijn, staat centraal in ons leven. Toch varieert onze vitaliteit gedurende de jaren en missen we soms een bepaalde mate van vitaliteit. Maar wat is vitaliteit nu eigenlijk? Wat betekent vitaliteit? En door welke factoren wordt vitaliteit beïnvloed?