Ademhalingstechnieken

Ademhalen kunnen we onbewust doen en wordt helaas veelal voor lief genomen. Mede daarom is het één van de meest onderschatte tools voor het managen van je gesteldheid.
Ademhalingstechnieken

Op deze pagina

Inzetten van Ademhalingstechnieken

In ons traject heeft ademhaling een centrale plaats, wij gebruiken oefeningen omtrent ademhaling voor verschillende doeleinden, namelijk:

-In een ontspannen staat komen
-Dieper tot jezelf komen
-Aanzetten tot actie
-Energie managen
-Stress managen
-Activatie voor Core Stabiliteit

Tevens heeft Wim Hof (The Iceman) aangetoond dat het zelfs mogelijk is om jouw weerstand te verhogen d.m.v. ademhalingstechnieken.🤧

Ontspanningsoefening

Vandaag geven wij een ontspanningsoefening mee waar je onmiddellijk voordeel van gaat ondervinden.

Ga er even rustig voor zitten, en focus je op een diepe buikademhaling met de volgende oefening (neus in, mond uit):

Adem 2 seconden in : adem 4 seconden uit (4 keer achter een volgend)
Adem 3 seconden in : adem 6 seconden uit (3 keer achter een volgend)
Adem 4 seconden in : adem 8 seconden uit (3 keer achter een volgend)

Gebruik deze oefening wanneer je merkt dat je adem hoog zit. Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring!

🙏 Namasté 🙏

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

Vitaliteit

Wat doet een lifestylecoach?

Lifestyle is een breed begrip waar door de meeste mensen steeds meer waarde aan gehecht wordt. De lifestyle, oftewel levensstijl, is de manier van leven van een individu of groep. Deze manier van leven is voor iedereen anders en wordt op diverse gebieden geuit. Zoals je je misschien kunt voorstellen, kun je levensstijl ook van invloed zijn op je kwaliteit van leven en de mate waarin je vitaliteit ervaart. Het is dan ook niet gek dat we steeds met een kritischere blik naar onze manier van leven kijken en ‘lifestyle’ een bekender en belangrijker begrip is geworden. Er zijn altijd een aantal verbeterpunten op dit gebied waar je mee aan de slag kunt gaan, alleen of in samenwerking met een lifestyle coach. Je hoeft het echter niet allemaal alleen te doen. Maar wat is een lifestylecoach? En wat doet een lifestylecoach?

vitaliteitscoach
Vitaliteit

Wat is een vitaliteitscoach?

Vitaliteit is een belangrijk begrip in ons leven. Een bepaalde mate hiervan is noodzakelijk om zinvol en gelukkig te kunnen leven. Maar vitaal leven, oftewel vol energie en optimisme leven, is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Verschillende factoren zoals stress en ziektes kunnen de mate van vitaliteit beïnvloeden en verminderen. Om het leven optimaal te kunnen leven, is het dan ook fijn dat jouw levenskracht zich zo snel mogelijk weer herstelt. Het vergt misschien wat energie, maar het boosten van jouw levenskracht is niet onmogelijk. Het leven is een krentenbol, met af en toen een hard stukje. Maar wees niet bang, want je hoeft dit niet alleen te doen. Je kunt allerlei hulptroepen inschakelen om jouw vitaliteit weer terug te vinden, denk bijvoorbeeld aan een vriendin, familie of een vitaliteitscoach. Maar wat is een vitaliteitscoach eigenlijk? En wat doet een vitaliteitscoach precies?

vitaliteit
Vitaliteit

Wat is vitaliteit en hoe kun jij Vitaal leven?

Vitaliteit, een begrip dat op vele manieren opgevat kan worden en voor iedereen een andere betekenis heeft. Gezond zijn, oftewel vitaal zijn, staat centraal in ons leven. Toch varieert onze vitaliteit gedurende de jaren en missen we soms een bepaalde mate van vitaliteit. Maar wat is vitaliteit nu eigenlijk? Wat betekent vitaliteit? En door welke factoren wordt vitaliteit beïnvloed?