Wat zijn de beste apps om je slaap bij te houden (en devices)

Voldoende slaap is voor ieder mens onmisbaar, slapen is een van onze belangrijkste levensbehoeften. Het is een moment waarin we ons fysiek en mentaal kunnen opladen om ons dagelijks leven vervolgens op te pakken. Ondanks dat slapen enorm belangrijk is voor onze gezondheid, krijgt lang niet iedereen dagelijks voldoende slaap. Slaapproblemen komen helaas veelvuldig voor. Er zijn diverse manieren waarop slaapproblemen aangepakt kunnen worden. Een van deze manieren sluit goed aan op onze digitaliserende maatschappij. Zogenoemde slaap apps zijn ontwikkeld om u te helpen bij het aanpakken van uw slaapprobleem. Maar welke apps zijn nu het meest effectief? Hier een overzicht van de beste slaap apps:
smart-watch

Op deze pagina

1. Fitbit

Een Fitbit, ook wel smartwatch genoemd, kan met diverse gegevens uw slaap en slaapkwaliteit analyseren. Door de smartwatch te synchroniseren met de Fitbit-app kunt u uw slaapgegevens ophalen en bekijken.

De Fitbit-app laat met verschillende details de duur van uw slaap en de slaapkwaliteit zien. Deze slaapgegevens baseert de Fitbit app via uw smartwatch op de hoeveelheid beweging en de hartslag. Wanneer er dus niet tot nauwelijks beweging wordt gedetecteerd en de hartslag daalt, registreert de app dat u slaapt. Door de kleine verschillen die de app in deze gegevens ziet, worden de verschillende slaapfasen aangegeven die u gedurende de nacht heeft doorlopen. Hierdoor krijgt u inzicht in uw slaapritme en de diverse slaapfasen die door u worden doorlopen.

2. Pillow

De app ‘Pillow’ is te downloaden vanuit de App Store en dus alleen te gebruiken in combinatie met een apparaat van Apple. De app verzamelt gegevens over uw slaap via beweging, geluid en de hartslag en kan gekoppeld worden aan een Apple Watch. Dit is net als de Fitbit een smartwatch, maar dan geproduceerd door Apple. Pillow heeft verschillende functies die betrekking hebben op uw slaap. Zo kunt u de app enkele en alleen uw slaap bij te houden, maar u kunt de app ook de opdracht geven om u te wekken op het optimale moment. Ideaal om uitgerust uit bed te stappen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om geluidsfragmenten op te nemen om eventuele snurk- en slaapgeluiden te kunnen analyseren. De verzamelde gegevens worden uitgezet in een grafiek, waarna de app uw slaap een kwaliteitsscore zal geven. De eerste stap naar een betere slaapkwaliteit is immers het kennen van uw huidige kwaliteit van slapen.

3. Autosleep

Naast de app ‘Pillow’ kan de Apple Watch ook gekoppeld worden aan ‘Autosleep’. Ook deze slaap app is dus geschikt voor de Apple Watch-bezitters onder ons. Net als de twee bovengenoemde apps krijgt de apps de meeste gegevens door de smartwatch in bed te dragen. Door gegevens te verkrijgen via uw Apple Watch, zal deze app dan ook een realistisch beeld van uw slaap en slaapkwaliteit geven. De mooie nieuwe functies van de app, zoals een beoordeling van uw conditie door middel van uw hartslag, geeft u nog meer inzicht in de verschillende elementen van uw slaap.

4. Sleep Cycle

Naast deze drie apps die gekoppeld kunnen worden aan een smartwatch, zijn er ook diverse slaap apps die uw slaapgedrag vanaf een afstandje analyseren. Dit zorgt er uiteraard wel voor dat uw slaap minder accuraat geregistreerd wordt. Sleep Cycle is zo’n app. Gedurende de nacht registreert de app uw slaap door middel van geluiden. De app vangt geluidsgolven op waaruit bepaald wordt of en hoe diep u slaapt. Daarnaast kan de app ook uw beweging tijdens de nacht registreren, hiervoor dient uw telefoon wel op bed te liggen.
De verzamelde gegevens worden effectief gebruikt door de wekkerfunctie van de app. Sleep cycle kan u hierdoor wekken op het juiste moment. Door het moment te kiezen waarop u het minst diep in slaap bent, wordt u altijd uitgerust en vol energie wakker!

Slaapproblemen komen nu eenmaal regelmatig voor, maar dat betekent niet dat we ons erbij neer moeten leggen. Uw slaapprobleem de baas worden vergt wat tijd, maar met deze slaap apps gaat dit zeker lukken. De apps geven uw die inzicht én gegevens die u hiervoor nodig heeft. Slapen is zo niet langer een verlangen, maar een manier waarop u elke nieuwe dag met open armen kunt ontvangen.

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

Recente berichten